Bérelhető webtárhelyek előnyei és hátrányai

 

Wordpress használata

WordPress használata

Szóval, gondolkodtál már azon, hogy bérelj egy webtárhelyet? Minden előnyét és hátrányát ismered? Nézzük csak! Az egyik legnagyobb előnye, hogy a saját szerverünk helyett mások infrastruktúráját használhatjuk. Hogy miért jó ez nekünk? Egyrészt nem kell vagyonokat költeni hardverekre és szoftverekre, másrészt pedig nem kell aggódnunk a karbantartás miatt sem. A tárhelyszolgáltató /www.abplusz.hu/ intézi mindent helyettünk!
De nézzük csak mi van a hátránnyal! Nos, itt jön képbe az adatbiztonság kérdése. Mivel nem nálunk vannak az adatok fizikailag tárolva, így nehéz lehet ellenőrizni azt, hogy ki fér hozzájuk. Viszont sok szolgáltató kínál biztonsági megoldásokat erre a problémára.
És mit gondolsz arról, ha WordPress-tárhelyet bérelsz? Itt már kifejezetten egy rendszerhez igazított támogatást és optimalizált működést kaphatsz. Én például nagy rajongója vagyok ennek az opcióknak – annyi időt spóroltam vele!
Igen ám de ott van még a VPS-szerverbérlés is! Ez gyakorlatilag olyan mint egy saját szerver – csak épp olcsóbban juthatsz hozzá! Kivéve persze ha olyan speciális igényeid vannak amit ezen belül nem tudsz megvalósítani… De nézd meg pozitívan: legalább rengeteg lehetőség közül válogathatsz!
Szóval ahogy látod minden opcióban vannak előnyök és hátrányok. A lényeg talán abban rejlik hogy pontosan tisztában legyél vele: mire van szükséged? Miután ezt eldöntötted könnyebb lesz meghoznod azt a döntést: milyen típusú webtárhelyet szeretnél bérelni

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!